Cilt Bakımı

Medikal cilt bakımı nedir?

Medikal cilt bakımı cilt analizi ve cildin ihtiyaçlarının belirlenmesi ile başlar. Çevresel etkenlerin, cildin yağ ve makyaj kalıntılarından temizleyerek ihtiyaca uygun bakım yapılmasına medikal bakım denir.

Cilt bakımı ne kadar aralıklarla yapılması gerekir?

Cilt bakımı cildin durumuna göre problemi çözmeye yönelik bakımı aylık kürler halinde 3 bakım 3 ay boyunca ayda bir defa olarak yapılması gerekir. Çünkü cildimiz 3 katmandan oluştuğu için 3 katmanında temizlenmesi gerekir.

Cilt Bakımı Nerede Yaptırmalıyız?

Cilt bakımı uzman estetisyen tarafından güzellik merkezlerinde ya da bu işi profesyonel olarak yapan eğitili kişilerin tarafından yapılması gerekir.

Cilt Bakımı Hangi Mevsim Uygundur?

Cilt bakımında yaz ya da kış olarak ayırt etmemiz uygun değildir. Fakat tabi ki de yapılan bakımın yaz aylarının yoğun güneş ışınlarına maruz kalmaması için en doğrusu eylül ayının sonu itibarıyla kış aylarında yapılan uygulamalardır.

Makyajın Cilt Problemi Oluşumunda Etkisi?

Asla makyajla uyumayınız. Makyaja bağlı kapalı gözenekleriniz de bakteri oluşturmaya ortam oluşturur. Böylelikle yaşlanmaya maruz kalırız.

Peeling Uygulamasını Cildimize Ne Kadar Sürede Yapmalıyız?

Haftada bir gün cildimize uygun peeling uygulaması yapılabilir. Göz çevresi hariç tutulmalıdır.

Cilt Çeşitleri Nelerdir?

Cilt çeşitlerinde en çok karma cilt vardır. Bunun yanı sıra kuru cilt, yağlı cilt olarak ayırabiliriz.

Kuru ve Hassas Cilt Bakımı Nasıl Yaptırılmalı?

Kuru cildimiz varsa dışarıdan bakımdan önce yeterince su içmek her şeyden önemlidir. Gizli su tüketicileri de tabi azaltmamız gerekiyor. Bunlar cay sigara kahvedir. Azaltalım ki yediğimiz içtiğimiz sudan verim alabilelim. Kuru cilt deyince aklımıza haliyle nemlendiriciler geliyor. Temizleyicilerde nemlendiriciler kadar önemlidir.

Temizleyicilerin kuru cildinize uygun olup olmadığını anlamak için cildinizi yıkadıktan sonra gerilme hissi fazlaysa eğer cildinize uygun bir ürün olmayıp sert bir temizleyicidir. Ürün ne kadar köpürürse o kadar cildinizi yağdan arındırmış olursunuz. Belki yağlı ciltler bu tarz temizleyici üründen memnun kalabilir fakat bizim kuru cildimizi daha fazla kurutma sebebine yol açar. Hemen hemen her markanın hassas ve kuru, yağlı cilt ürünleri vardır.

Hassas ve kuru ciltlerimiz için krem tarzı temizleyiciler kullanılması önerilir. Nemlendirici olarak da 2 faz nemlendirici kullanmalıyız. İlk olarak jel nemlendirici cildimize sürerek cildin emilimi olması gerek. İkinci nemlendirici yağ bazlı nemlendirici sürülüp, böylelikle jel nemlendiricinin nemini hapsetmiş oluruz.

Kuru cilt için ek destek olarak neler yapabiliriz dersek; mesela düzenli peeling yapmak çok önemli tabi böyle kalın granüllü peelingler değil de daha yumuşak formüllü ürünleri tercih etmeliyiz. Peelingi atlamamız gerek. Kuruyan ve matlaşan cildimizin yüzeyini temizleyerek daha sonra süreceğimiz ürünlere hazırlıyor ve cildimizin nefes almasını sağlıyor. Peelinle uğraşmak istemiyorsanız temizleyicilerle beraber ince yumuşak süngerlerle cildimizi temizlemekte ölü hücrelerden arındırır. Bunun dışında nemlendirici serumlar kullanabilirsiniz.

Serumdan sonra yağlı nemlendirici sürerek nemi hapsede bilirsiniz. Cildinize sıcak su kullanmayı bırakabilirsiniz. Biliyorum böyle 60 dereceyle yıkanan yanarak yıkananlar da var aramızda. Yargıladığımdan dolayı değil cilt kaslarımızı çok gevşetiyor ama ben ılık su insanıyım ılık su ile yıkana biliyorum. Kuru ciltlerle ilgili önerilerim bunlardı.

Dikkate alarak bunları uygularsak cildimizin daha fresh ve eski canlılığına kavuşmuş olduğunu fark edersiniz. Kullanacağımız ürünler her yerde bulunabilir özellikle şu ürün bu ürün demiyoruz ya da bir ürüne saplanıp kalmamalıyız. Ama bazı özelliklere dikkat ettiğiniz sürece hemen her ürün benzer özelliklerde yardımcı oluyor.

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Cildimiz yağlı ise bu hep yağlıdır. Yani bunu ne kuru cilde nede karma cilde döndürebiliriz. Diğer cilt bakımlarına göre yağlı cilt daha önemli bir bakımdır. Çünkü gözeneklerin açık olması sebebiyle akneye daha yatkın bir cilt tipidir. Akne problemini daha çok yağlı ciltlerde görürüz.

ciltlerin dikkat etmesi gereken altın kural günde 2 kere doğru ürünlerle cildi temizlemektir. Temizleme işlemi ciltteki yağ miktarının azaltılmasındaki en önemli unsurdur.2 defa dan fazla yıkamak veya peelinlerle kurutmaya çalışmak önerdiğimiz uygulama değildir. Cilteki yağlı deri parlar ve bu cilde sahip kişiler makyaj veya pudralama olayı ile yağlı görüntüyü kapatmaya çalışıyorlar. Bu durum cildinizi daha kötü duruma getirir.

Cildiniz yağlı olmasıyla beraber hassasta olabilir. Bunun için en doğru kremleri kullanmanız gerekmektedir. Fazla yağı sebumu önlemek için haftada 1 kil maskesi yapılabilir. Kil maskesinin çok faydasını görebilirsiniz. Yağlı ciltler cildini sürekli temiz tutmalıdır. Mutlaka tonik yada transparan pudra ile kontrol altına alabilir veya yağ emici kâğıt mendiller kullanabilirler.

Yağlı ciltlerde gözenekler açık ve açık olan gözenekler tozla kirle siyah nokta oluşumu olur. Jel veya köpük temizleyiciler kullanılmalıdır. Jel ve köpük cildin yağını arındıran temizleyicilerdir. Cildimiz yağlı olduğu için alkolsüz tonik kullanılmalıdır. Kalan makyaj kalıntısını da en derinden temizleyerek gözenekleri sıkılaştırır. Yağlı cilde nemlendirici olarak krem bir miktar elimizde incelterek ve tamponlanarak sürülmelidir. Düzenli olarak yapılmasında cildinizdeki parlaklık azalır.

Karma Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Karma cilt en sık gördüğümüz cilt tipi olmakla beraber akıl karıştırıcı cilt tipidir. Yüzün yağlı kısmı T bölgesine ayrı yanaklara ayrı ürün yapmaktansa kısa özetleyebiliriz. Birçoğumuzun cilt tipidir. Yanlış ürün kullanımında T bölgesi daha da yağlanabilir, yanaklar kuruyabilir. Temizleyici olarak t bölgenizi yumuşak cilt fırçasıyla temizleyip yanaklara hafif dokunuş yapmalısınız. Nemlendirici olarak ta yağsız ürün kullanılmalıdır. Karma cilde sahip kişiler yağsız makyaj malzemesi kullanılması gerek.
Haftada bir kalın partikülle peeling yapılması önerilir. Bir hafta arındırıcı maske bir hafta vitamin maskesi yapılabilir. Karma cilde sahipler tonik mutlaka kullanmalıdır. Mutlaka sıkılaştırıcı tonik tercih edilmelidir. Bol E vitaminli gece ürünü nemlendiricisi kullanabilir.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Önerilerim;

Cildimiz her zaman genç ve güzel kalmayacak. Bu yüzden ona iyi ve güzel bakmalıyız. Zamanla sorunlar başlayacaktır. Cildimize en çok nem veren ürün yaşam kaynağımız SU dur. Günde 2 litre su tüketimi yapılması gereklidir. İstediğiniz kadar pahalı ya da istediğiniz kadar kaliteli ürün olsun suyun verdiği etkiyi vermeyecektir.
Dışarıya çıkmadan yaz aylarında güneş ışığından etkilenmemek için yüzünüze boynunuza ve el üstüne spf 30 koruma sürmelisiniz.
Gözleri kısarak güneşe bakmak, göz çevrenizde kaz ayakları oluşmaması için güneş kremi ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
Makyajla asla uyumamalısınız, yoksa siyah nokta oluşumu olacaktır.
Yüzünüzü sıcak suyla yıkamamalısınız, kurulamak için kâğıt havlu kullanılması en iyisidir.
Cilt bakım ürünleri seçerken uygun ve doğru ürünü tercih etmeliyiz..
Krem sürerken cildimize dairesel hareketlerle yukarıya sıvazlama hareketiyle uygulanmalıdır.
Sivilceleri asla sıkmamalıyız, cilt üzerinde leke oluşumu kalacaktır. Sonrasında leke problemiyle uğraşmayalım.
Mutlaka aylık bakım yaptırmak için profesyonel güzellik merkezlerini tercih etmeliyiz.
Merkezdeki bakım uygulama yapacak kişi mutlaka bir estetisyen tarafından yapılmalıdır.
Soğuk aylarda 20 korumalı güneş kremi ya da nemlendirici kreminizde veya fondateninizde spf 20 koruma olmalıdır.
Cildinizde doğru bir şekilde makyajı temizlemek çok önemlidir.
Yüzünüzü soğuk suyla yıkarsanız gözeneklerinizi sıkılaştırıp sonrasında makyaj ürünü gözeneklerinizi fazla tıkamış olmaz.
Hepimiz bütçemize uygun ürünler kullanmaktayız. Ev bakımlarında kahve telvesinden peeling , gül suyundan tonik, nemlendirici olarak Hindistan cevizi yağını kullanıp doğal ürünlerle harika bakım yapmış oluruz.. Sevgiler…

Whatsapp'ta Paylaş